direct naar inhoud van 3.2 Recente ontwikkeling van het gebied in het kort
Plan: Kagerweg
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0375.BPKagerweg-VG01

3.2 Recente ontwikkeling van het gebied in het kort

Door de bouw van de Velsertunnel en de aanleg van de A9, die beide in 1957 in gebruik zijn genomen, werd Beverwijk aanzienlijk beter bereikbaar. Hierdoor was een goed uitgangspunt ontstaan voor verdere ontwikkeling van de werkgelegenheid binnen de gemeente. In 1964 werd een ruimtelijk planologisch kader gecreƫerd voor uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten rondom de haven De Pijp. Door aanleg van nieuw bedrijventerrein ontstond tevens de mogelijkheid om uit het centrumgebied die bedrijven te verplaatsen die daar naar aard en omvang of invloed op de leefomgeving niet meer thuishoorden. De Kagerweg is de jongste uitbreiding van het bedrijventerrein en is in de jaren '90 van de vorige eeuw tot stand gekomen.

Het bedrijventerrein Kagerweg is zich stapsgewijs aan het ontwikkelen. Het middendeel is grotendeels uitgegeven. Vooral bedrijven werkzaam in transport en groothandel, bouwbedrijven en bedrijven in installatietechniek hebben zich op het bedrijventerrein gevestigd.

Zowel het noordelijk deel en het zuidelijk deel bevat nog een behoorlijk aantal uitgeefbare gronden. Het noordelijk deel wordt regelmatig gebruikt als parkeerterrein voor de Beverwijkse Bazaar.